eur:
397.15
usd:
355.96
bux:
74130.29
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Bécsben a legjobb élni

Bécs büszkélkedhet a legjobb életminőséggel a világ nagyvárosai között - derült ki egy külföldi üzleti vezetők körében végzett felmérésből. Kelet-közép-európai város nem szerepel az első ötven között.

Ahogy már tavaly is, 2010-ben is a vizsgált 221 város közül az osztrák főváros kapta a legtöbb pontot a Mercer Austria tanácsadó intézet felmérésén. A második és a harmadik helyen ezúttal is Zürich, illetve Genf végzett.

Bécs a jó közbiztonságnak, a politikai stabilitásnak és a jól működő infrastruktúrának köszönhetően lett az első az összesített értékelésben - fogalmazott Josef Papousek, az intézet vezetője.

Kevésbé jól szerepelt viszont a császárváros környezetvédelmi szempontból, ebben a rangsorban csak a 44. helyre került.

A hazájuktól távol élő üzletemberek negyedik legkedveltebb városa Vancouver és Auckland, majd Düsseldorf, Frankfurt am Main, München, Bern és Sydney következik. Kelet-közép-európai város nem szerepel az első ötven között.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Karácsony Gergely csak hisztizik és vádaskodik, de a saját feladatát nem végezte el – értékelte Vitézy Dávid a főpolgármester nyári újraválasztása óta tett lépéseit az InfoRádióban. Arról is beszélt, lenne-e helyettese Karácsony Gergelynek.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×