eur:
396.82
usd:
355.63
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

A modern technika boldoggá tesz

A modern technikai eszközökhöz való hozzáférés és a boldogság között összefüggés van, főleg a nők esetében - állítják kutatók.

Egy brit informatikai cég, a BCS 35 ezer ember megkérdezésével készített felmérést arról, milyen társadalmi hatásai vannak a számítástechnika fejlődésének. A megkérdezettek túlnyomó többsége a kommunikációs eszközökhöz való hozzáférést értékelte a leginkább fontosnak.

A felmérés szerint a modern technológia főként a fejlődő országokban élő nőkre, valamint az alacsony jövedelmű vagy végzettségű emberekre van a legnagyobb hatással.

A kutatók szerint a nők központibb szerepet játszanak a család életében és egyéb közösségekben, ezért magyarázható az, hogy az ő életükre jobban hatással van az informatika.

Sok negatív dolgot mondanak a számítástechnikáról, de még mi is zavarba ejtőnek tartjuk, hogy az emberek mennyire fontosnak vélik azt - kommentálta a vizsgálat eredményét Paul Flatters, a szakterület kutatója.

A BBC idéz egy, a New Scientist tudományos magazinban tavaly megjelent írást, amelyet Jari Amichaj-Hamburger írt a modern technológia káros hatásairól. Az izraeli szakember, aki elsősorban az internet-pszichológia területén kutat, akkor azt állította: életünk egyre nagyobb részét engedjük át a technológiának, amely negatív hatással van az emberek jólétére, mert elmosódik a határ a munka és a magánélet között.

A modern technikai eszközök több országban és kultúrában is státusszimbólumnak számítanak. Egy számítógép Indiában például egyenlő a jóléttel.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×