eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Különösen a nőknek nehéz megszakítani egy barátságot

Szakítani egy baráttal sokkal nehezebb, mint kidobni egy szeretőt, különösen a nők számára - derült ki egy brit szociológiai felmérésből.

A női barátok közötti kötelék olyan szoros, hogy még a nemkívánatos ismerősökkel való szakítás is rossz érzéssel tölti el a nőket - állítják a Manchesteri Egyetem szociológusai.

A 200 ember megkérdezésével készített kutatást vezető professzor, Carol Smart elmondta: a barátság erkölcsi alapja olyan erős a nőknél, hogy nagyon nehéz azt megszakítani, még akkor is, ha már nem érezzük jól magunkat a kapcsolatban.

Azt is megviseli a szakítás, aki a "fogadó oldalon" van: a megkérdezettek közül sokan mondták azt, hogy miután szakított velük a barátjuk, maguk is önbizalomhiányban szenvedtek, és önmagukat vádolták, amiért a kapcsolat tönkre ment.

Egy másik felmérés szerint a férfiak közötti barátság sokkal ingatagabb. A férfiak gyakrabban veszítenek el barátot, ha elköltöznek vagy új állásuk lesz, viszont gyorsabban is szereznek újakat.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×