eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Rekordszámú gyorshajtás a 4-es úton

Rekordszámú gyorshajtást mértek a rendőrök tegnap délután a 4-es főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán - mondta az InfoRádiónak a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

 A szerda délutáni, négy órán át tartó akcióban 35 rendőr vett részt, munkájukat katonai rendészek és polgárőrök segítették. Ezen idő alatt összesen 120 gépjárművet állítottak meg, 187 ember adatait ellenőrizték - tájékoztatott Veres Éva.

Öt vezetővel szemben összesen 46 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki. Négy ember ellen feljelentést tettek közlekedési szabálysértés miatt. Egy vezetés közben telefonáló sofőr ellen közigazgatási eljárás indult.

A fokozott ellenőrzés során két embernél közbiztonságra veszélyes eszközt találtak, ezért indult ellenük eljárás, míg egy nővel szemben tiltott kéjelgés miatt intézkedtek a rendőrök - közölte a sajtóreferens.

Egy héten belül ez volt a második közlekedésbiztonsági akció Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Múlt hét pénteken csaknem száz vezetőt értek gyorshajtáson a 4-es számú főút Szolnok megyei szakaszán, ellenük közigazgatási eljárás indult.

A fokozott ellenőrzést az indokolja, hogy az idén eddig egy halálos, öt súlyos és hét könnyű sérüléses baleset történt a 4-es számú főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei, 80 kilométer hosszú szakaszán. Tavaly 69 személyi sérüléses baleset történt, ebből 11 volt halálos, 19 súlyos, míg 39 könnyű sérüléssel járt.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×