eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Módosított menetrend a húsvéti ünnepek alatt

Megváltozott menetrend szerint járnak a távolsági buszok és a vonatok a húsvéti időszakban. A közlekedési társaságok azt kérik az utasoktól, hogy indulás előtt tájékozódjanak az ügyfélszolgálatokon és a sorban állás elkerülése érdekében elővételben váltsák meg a jegyüket.

A MÁV csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vonatok a forgalmas húsvéti időszakban több kocsival közlekednek. Vasárnap az ünnepnapi, hétfőn a vasárnapi menetrend lesz érvényben. Jövő keddtől pedig már a megszokott menetrend szerint járnak a vonatok.

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vonalain vasárnap szintén ünnepnapi, hétfőn vasárnapi menetrend lesz érvényben. A húsvéti időszakban is folytatódnak ugyanakkor az Európai Unió által támogatott fejlesztések: Sopron és Szombathely, valamint Szentgotthárd és Körmend között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok közlekednek. A Körmend-Szombathely szakaszon viszont csak a meghatározott napokon, kizárólag kora reggel és késő este járnak vonatpótló autóbuszok, napközben vonatok szállítják az utasokat - áll a közleményben.

A Volán-járatok esetében a péntek és a jövő kedd tanítási szünet melletti munkanapnak, a szombat pedig szabadnapnak számít. Vasárnap a munkaszüneti napokra, hétfőn a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napra szóló menetrend lesz érvényben. Jövő szerdától ismét a megszokott menetrend szerint közlekednek a járatok.

Az egyes Volán-társaságok azonban az általános közlekedési rendtől eltérően is indíthatják járataikat, ezért a cég szerint érdemes előre tájékozódni a területileg illetékes busztársaságnál.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×