eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Közel tízmilliárdba került a tél a közútkezelőnek

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt télen 9,2 milliárd forintot költött síkosságmentesítésre és hóeltakarításra, ez 23 százalékkal haladta meg az előző tél költségeit - közölte a közútkezelő társaság.

A 30 ezer kilométer hosszú országos közúthálózaton - ebbe nem számítanak bele a gyorsforgalmi utak - a forgalom fenntartására a 2009-2010-es téli időszakban 1.194 gépet üzemeltetett a társaság. Ebből 712 gép volt a saját tulajdonú, 482-őt pedig a szerződéses partnerek tartottak üzemben. A géppark összesen több mint 213 ezer órát töltött az utakon. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 77 üzemmérnökségének 3.300 dolgozója 12 órás váltásban, szinte folyamatosan látta el a hóeltakarítási, síkosságmentesítési és kátyúzási feladatokat.

A tél során 125 ezer tonna sót, 25 ezer tonna érdesítő anyagot és 1,7 millió liter sóoldatot használtak fel.

Még a télen 258 ezer kátyút javítottak ki, amihez 18 ezer tonna kátyúzó anyagot használtak fel. A hirtelen beköszöntött tavaszi időt kihasználva a társaság megkereste a melegaszfalt-keverő üzemeket, hogy indítsák be a gyártósorokat, így már márciustól át tudtak térni a tartósabb megoldást jelentő meleg kátyúzási technológiára.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×