eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Fájdalmai vannak? Gyógyuljon méhcsípéssel!

Egyre népszerűbbé válik Kínában a méhcsípés-terápia. A módszer több mint háromezer éves múltra tekint ugyan vissza Kínában, ám csupán 2007-ben engedélyezték használatát.

Az eljárás az akupunktúrához hasonlatos, hiszen a méheket akupunktúrás pontokra helyezik, csupán a tűket adott esetben fullánkok helyettesítik. Igen hasznosak a méhek által az emberi szervezetbe bejuttatott toxinok, amelyek a kínai orvosok szerint gyógyhatással bíró természetes medicinák.

A hagyományos kínai orvoslást gyakorló pekingi Kang Taj klinika orvosai szerint a módszer csont- és ízületi bántalmak, egyebek közt reuma gyógyítására alkalmas.

"A méhtoxin javítja az adott területen a vérkeringést, gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatással bír" - magyarázta Vang Csing, a klinika egyik orvosa.

A kezeléshez olaszországi és az Arab-öböl vidékéről származó méhek keresztezésével nyert hibrideket alkalmaznak, amelyek 0,3 milliméteres fullánkkal rendelkeznek, és a "tű" 0,3 milligramm toxint tartalmaz. Az eljárás során az orvosok csipesszel helyezik a rovarokat a fájdalmas terület akupunktúrás pontjaira; a méh, miután megcsípte a pácienst, elpusztul, fullánkja azonban néhány órára a beteg testében tud maradni.

Azt, hogy végül is mennyi ideig legyen a fullánk a betegek bőrében, az orvosok határozzák meg, akárcsak azt, hogy egy-egy kezelés során hány méhcsípés szükséges az optimális hatás eléréséhez. Általában minimum négy-öt, maximum száz méhcsípést rendelnek el. A beavatkozás alkalmanként 120 jüanba (3455 forintba) kerül.

A klinika naponta 30 beteget tud fogadni, ám a kezelés olyannyira népszerű, hogy az intézmény már a bővítésen gondolkodik. Az orvosok adatai szerint pácienseik 90 százaléka meggyógyul vagy legalábbis javulás állt be az állapotukban.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×