INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Megtörte egy kamion az ország veteránautóját! - Dráma Svédországban

Infostart / InfoRádió
Indulás után a Totalcar újságírójának Magyarország felé tartó veteránautóját legázolta egy finn kamion. Nagy baj nem történt, az egyik hátsó lámpa és a sárvédő sérült. Hunniksvall magyar nőgyógyásza és az általa prezentált lazac-vacsora ettől függetlenül megvárta az expedíció tagjait.

Rosszul kezdődik a magyar internetlegenda második felvonása. A svéd télből hazafelé tartó veteránautó már az út elején balesetet szenvedett.

Csikós Zsolt láthatta, mi történik mögötte, le is akart húzódni a külső sávba, a kamionos pedig közben a kanyarodósávot is használva megpróbált elmenni mellette - írja a Totalcar. A kamion pilótája azonban randán elnézte a dolgot: "a Merci bal hátulja sérült. Lámpa, sárvédő, lökhárító szenvedett maradandó károsodást. A helyzetet bonyolítja, hogy a kamionos finn, a merci félig svéd, félig magyar. A rendőr ebben a percben próbálja utolérni az eladót, hogy mesélje el, hogy mi a svéd rendszám. A jó hír, hogy kiderült, a merci eddig nem volt törött, és a festés is gyárinak tűnt. A vacsiról elkésünk" - jelentették a bloggerek.

"Az történt, amire számítottunk: a rendőrök kedvesek és segítőkészek voltak, az akció végén mosolyogva váltunk el. Az eredmény a következő:a finn kamionos nem tartott kellő követési távolságot. A kamion veszélyes anyagot szállított, úgyhogy egyéb büntetésre is számíthat a gondatlansága miatt. A rendőrök nagyon jó fejek voltak, bár kicsit meghökkentek, amikor az intézkedés után öt perccel viszontlátták magukat a világhálón" - olvasható a blogon.

A kamionos kaland után az expedíció késő este megérkezett a közeli Hunniksvallba, ahol a bloggerek útjáért lelkesedő magyarok a helyi nőgyógyász kezdeményezésére vacsorával várták a csapatot. A svéd-magyar barátság jegyében bableves és lazac volt a menü.

A címlapról ajánljuk