eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

A klimax növeli a szívproblémák kockázatát

Azoknak a nőknek, akik a változó korba léptek, jobban oda kell figyelniük arra, hogy egészséges életmódot folytassanak, mert náluk nagyobb az esélye a szívproblémák kialakulásának - figyelmeztet egy amerikai orvos.

Dr. Vera Rigolin, a Chicagói Northwestern Memorial Kórház orvosa hangsúlyozta, hogy a változó korba lépő nőknél növekszik a szívproblémák kialakulásának a kockázata. Amíg a férfiaknál többnyire mellkasi fájdalmak jelzik a szív betegségét, addig a nőknél más, enyhébb tünetek jelentkeznek, például fáradtság, hányinger, hasi fájdalmak.

A szakértő szerint néhány klimaxos nőnél a legapróbb véredények közötti rész elzáródhat, amit nem lehet kimutatni a sztenderd teszteken, ezért egyéb vizsgálatokat kell végezni.

A változó korban lévő nők csökkenthetik a szívproblémák kialakulásának kockázatát, ha egészséges életmódot élnek - mondja Rigolin, aki hozzáteszi: azonnal abba kell hagyni a cigarettázást, sok gyümölcsöt és zöldséget kell enni, és hetente legalább háromszor kell mozogni.

Ezeken kívül azt tanácsolja, hogy évente legalább egyszer menjenek orvoshoz, és nézessék meg vérnyomásukat, vércukrukat és koleszterinszintjüket.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×