eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ha borról van szó, nem nacionalista a francia sztár

Az ínyenc Gérard Depardieu a németországi borokat is kedveli. A francia színész a Der Feinschmecker című német magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy nagyon szereti a német fehérborokat, a rizlinget pedig különösen reggel fogyasztja előszeretettel.

Depardieu-nek többek között a Loire mentén, Bordeaux-ban és Marokkóban is van szőlőbirtoka, Párizsban pedig két éttermet is üzemeltet. Elmondása szerint az sem elképzelhetetlen számára, hogy Németországban is aktivizálja magát. Ugyanakkor hozzátette: nem szeretne nagybirtokot, háromhektárnyi szőlőhegy már elegendő lenne számára. Ehhez szüksége van egy társra, aki jól ismeri az országot és a területet.

A színész kiemelte: nem konkurencia szeretne lenni, hanem a német szőlészet támogatója.

Depardieu beszélt a gasztronómia iránti szeretetéről is. "Ha az ember előző este túl sokat evett és ivott, másnap reggel már érdemes egy üveg pezsgővel kezdenie a napot" - javasolta az ínyenc borász.

A kísérleti molekuláris konyháról azonban nincs jó véleménnyel a színész - egyenesen félelemmel tölti el a gasztronómia és a kémia találkozása. "Szeretem, ha a csirke úgy néz ki, mint egy igazi csirke. Az éttermeimben pontosan tudom, melyik termék honnan érkezik, mindnek tudom a származását" - fejtette ki Depardieu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×