eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Hermafrodita a "női" világbajnok" - derült ki a szexvizsgálatból

Caster Semeny hermafrodita - állítja egy ausztrál lap a 800 méteres síkfutás berlini győzteséről. A nemvizsgálat még nem publikált eredménye szerint a dél-afrikai sportolónak nincsen méhe és petefészkei, azért a nemzetközi atlétikai szövetség valószínűleg nem engedi többet női versenyen indulni.

Az ausztrál The Daily Telegraph a nemvizsgálat még nem publikált ereményére hivatkozva azt állítja, hogy a nemzetközi atlétikai szövetség (IAAF) sürgős műtétet javasol a 18 éves sportolónak, mert az állapota súlyos egészségügyi kockázatokat rejt.

Az IAAF állítólag azt sem zárta ki, hogy mégis megfosztják a sportolót az aranyéremtől, amelyet 800 méteren szerzett. Ez azonban valószínűtlen, mert - mint többször hangsúlyozták - nem doppingügyről van szó.

A nem-megállapító vizsgálatot az augusztusi berlini atlétikai vébén rendelte el a szövetség, kétségek merültek fel ugyanis azzal kapcsolatban, hogy Semenya valóban nő-e. Sajtóhírek szerint már korábban kiderült, hogy férni nemi hormon - tesztoszteron - szintje háromszorosa annak, amennyit egy "normális" nő szervezete termel.

Egy, a vizsgálat eredményeit ismerő forrás a lapnak azt mondta, hogy a sportolónak rejtett heréi vannak, ezek termelik a tesztoszteront. A tesztoszteron elsősorban az izomtömeg növekedését segíti elő, de közrejátszik a test szőrösödésében és mélyebbé teszi a hangot.

Az IAAF egyelőre azért nem hozza nyilvánosságra a vizsgálat eredményét, mert mindent a lehető legpontosabban, a rendelkezések szós szerinti betartásával akarnak intézni, Dél-Afrikában ugyanis hatalmas felháborodást keltett, hogy egyáltalán felmerült a "férfivád" Semenyával szemben. Az eredményt így csak akkor lehet az országgal elfogadtatni, ha semmibe nem lehet belekötni - hangsúlyozta a forrás.

Óvatosságra int az IAAF

Az atlétikai szövetség szóvivője nem óhajtotta kommentálni a lapértesüléseket a CNN amerikai hírtelevíziónak. "Egyszerűen nem láttam még a jelentést" - nyilatkozta Nick Davies.

Mint mondta, a vizsgálat eredményeit ugyan a szövetség megkapta Németországból, de azt még egy szakértői csoport alaposan átnézi, majd személyesen értesítik Semenyát az eredményről. Addig hivatalos közlemény sem várható - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×