eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Robbanássorozatban halt meg hét ember egy szerbiai lőszergyárban

Több robbanás rázott meg egy nyugat-szerbiai lőszergyárat csütörtök este; az egyelőre ismeretlen eredetű detonációk hat ember halálát okozták.

A rendőrök, a tűzoltók és a helyszínre kiérkező katonák lezárták a Prvi Partizan nevű lőszergyár környékét a Belgrádtól 150 kilométerre délnyugatra fekvő Uzice városban. Legalább négy robbanás történt a gyár egyik föld alatti helyiségében késő este. Az épületben hét holttestet találtak, 14 ember megsérült a robbanásokban.

Predrag Maric belügyminiszter-helyettes elmondta, hogy a tűzoltók eloltották a detonációk nyomán felcsapott lángokat, és több robbanástól már nem kell tartani.

A 600 embert foglalkoztató Prvi Partizan Szerbia legnagyobb lőszergyára, amely katonai és vadászati célú lőszereken kívül puskaport és robbanószereket is előállít. A szerb hadiipar az elmúlt két évben fokozta a termelést, Szerbia fegyverexportja 2008-ban meghaladta a 600 millió dollárt. Szerbia elsősorban Iraknak, Líbiának, az Egyesült Államoknak és Mianmarnak szállít fegyvert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×