eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kiutasították a kínai kerékpáros világutazót Szomáliából

"Saját biztonsága" érdekében kiutasítottak a politikai és katonai káosz uralta Szomáliából egy kínai kerékpárost, aki világkörüli útján jutott el a kelet-afrikai országba - erősítették meg az ország Puntföld néven ismert, félautonóm régiójának hivatalos szervei.

Az ötvenéves Lö Jüe-Csungot a régió fővárosában, Bosassóban tartoztatták le. Kihallgatása során elismerte, hogy már két hete kerekezett Puntföldön, amikor elfogták. A helyi hatóságok képviselője az AFP francia hírügynökségnek telefonon elmondta, hogy a kínai sportembernek nem engedélyezték útja folytatását, Dzsibutiba toloncolták ki.

Lö a sajtónak azt mondta, rendkívül csalódott a rendőrség döntése miatt, mivel szándéka szerint a harcok sújtotta fővárosba, Mogadishuba készült. Világkörül kerékpárútját 1997-ben kezdte, mostanra már 114 országon kelt át.

Arra azonban nem adott magyarázatot, hogy miért éppen most találta alkalmasnak az időt egy szomáliai látogatásra.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×