INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Nem kerülnek árvaházba a világ legidősebb kismamájának ikrei

Infostart / InfoRádió
Nem kerülnek állami gondozásba annak a spanyol nőnek az iker fiai, aki a világ legidősebb asszonyaként szült, és rákbetegségben halt meg. A gyerekeket a keresztapjuk, az asszony egyik felnőtt unokaöccse neveli majd fel.

María Carmen del Bousada de Lara eltitkolta életkorát, hogy áteshessen a mesterséges megtermékenyítésen. 2006-ban ő lett a világ legidősebb kismamája, miután ikerfiúknak adott életet. Nem sokkal később azonban rákbeteg lett, és a héten meghalt.

A Diario de Cadiz című lap úgy értesült, hogy a kisfiúk nem kerülnek állami gondozásba, hanem a keresztapjuk neveli majd fel őket. A gyerekjogi ombudsman dél-andalúziai irodája ugyan nem volt hajlandó megerősíteni az információt, de annyit közöltek, hogy nem kell a gyerekeket állami gondozásba venni, mivel vannak élő rokonaik.

Bousada a szülés után, amikor sokan felelőtlenséggel vádolták, azt nyilatkozta: bízik benne, hogy látja felnőni gyerekeit, és erre minden esélye meg is van, hiszen az édesanyja is 101 éves koráig élt.

Halála most ismét világszerte felerősítette a vitákat arról, mennyire etikus a mesterséges megtermékenyítés és a túl idős korban vállalt anyaság.

A címlapról ajánljuk