eur:
389.64
usd:
364.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

II. Erzsébet barátnőjévé fogadta Michelle Obamát

Szoros baráti viszony alakult ki vasárnapi brit sajtóbeszámolók szerint Amerika Első Hölgye és Nagy-Britannia uralkodója között.

Michelle Obama, az Egyesült Államok elnökének felesége és II. Erzsébet királynő kölcsönös rokonszenvének jelei már korábban szembetűnők voltak. A brit sajtó annak idején szenzációként számolt be arról, hogy amikor Barack Obama és felesége a húsz vezető ipari és feltörekvő gazdaság (G20) áprilisi londoni csúcstalálkozója alkalmával látogatást tett a Buckingham-palotában, Michelle a létező összes protokoll-előírást figyelmen kívül hagyva átölelte a királynőt - aki példátlan módon, minden kényszeredettségtől mentesen szintén megölelte vendégét.

Az áprilisi palotabeli látogatás végén az újságírók hallották azt is, amint az uralkodó kéri Michelle Obamától, hogy maradjanak kapcsolatban.

A The Sunday Telegraph vasárnapi beszámolója szerint a First Lady eleget tett a kérésnek. A lap bennfentes forrásai elmondták: a 45 éves elnökné és a 83 éves királynő már több levelet is váltott, sőt telefonon is beszéltek.

A beszámoló szerint a szoros barátság újabb jele volt, hogy amikor Michelle Obama és két kislánya, Malia és Sasha európai városnéző minikörútja során a múlt héten Londonba érkezett, II. Erzsébet királynő - igen ritka gesztussal - lehetővé tette, hogy külön vezetett túrát tegyenek a Buckingham-palotában, sőt az egyórás látogatás végén személyesen és "igen meleg barátsággal" üdvözölte is őket.

A First Lady és a kislányok Barack Obamával együtt részt vettek a normandiai partraszállás 65. évfordulóján rendezett franciaországi emlékünnepélyeken - amelyekre egyébként a francia fél kirívó diplomáciai baklövést elkövetve a brit uralkodót elfelejtette külön meghívni -, és ezután hármasban átlátogattak Londonba is.

Mrs. Obama és a gyerekek londoni jelenlétét - bár hivatalosan nem jelentették be előre - természetesen nem sikerült eltitkolni a sajtó elől, de az csak a Telegraph vasárnapi híradásából derült ki, hogy újból megfordultak a palotában is, a királynő vendégeként.

A palotabeli látogatás a londoni városnézés utolsó napjára, szerdára esett, így Sasha, aki épp aznap lett nyolcéves, nagyszerű születésnapi ajándékban részesülhetett.

A The Sunday Telegraph forrásai szerint az uralkodó és Michelle Obama különösen azután került bizalmas baráti kapcsolatba, hogy számos közös vonásra derítettek fényt; mindketten rajonganak például a vidéki táj, a kertészkedés és a divat iránt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×