eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Egy dollárért bárki meggyalázhatja George Bush-t

Egy amerikai galériatulajdonos úgy döntött, tőkét kovácsol abból, hogy múlt év végén az iraki fővárosban egy újságíró hozzávágta cipőjét a sajtótájékoztatót tartó George Bush-hoz.

Mindössze egy dollárt kell fizetnie annak, aki cipővel akarja megdobni a leköszönő amerikai elnököt, igaz, el is kell látogatnia egy oregoni galériába. A hely tulajdonosa ugyanis itt állította ki azt a több mint kétméteres George Bush-képet, amelyet a dobálódzó kedvűek "meggyalázhatnak".

Eric Navickas, aki az amerikai Ashland városában partnerével, Amy Godarddal együtt nyitott galériát, még piros festékről is gondoskodott, hogy a sportcipők, csizmák és szandálok talpát befestve lehessen dobálni a január 20-ig hivatalát töltő amerikai elnök képét.

"Húha, nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen szórakoztató lesz" - mondta egy 91 éves látogató, aki kipróbálta a cipődobálást.

Godard szerint a kiállításon a látogatóknak ki lehet mutatniuk együttérzésüket Muntaszir az-Zaidi iránt. Õ az az iraki újságíró, aki egy decemberi bagdadi sajtótájékoztatón mindkét cipőjét Bush felé dobta, és kutyának nevezte az elnököt. A férfi akciójáról készült felvételek körbejárták a világsajtót, és al-Zeidi valósággal az iraki háború ellenzőinek a hősévé vált. A cipődobálót az iraki rendőrség letartóztatta, de több ezren követelték a szabadon bocsátását.

A galéria tulajdonosa bevallotta: nemcsak az iraki újságíró iránt érzett együttérzésből rendezték meg a kiállítást, hanem azért is, hogy ezzel pénzt keressenek a jövőbeni tárlatok megszervezéséhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×