eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Eddig is vacogott a foga? Most jön még csak az igazi hideg!

A következő hetekben sem változik az időjárás, folytatódik a hideg téli idő. A hegyekben és a tartósan hóval borított területeken éjszakánként akár mínusz 15 Celsius-fok is lehet, de napközben is jóval fagypont alatt marad a hőmérséklet. Bár a januári kemény tél nem szokatlan, a mostani tartós fagy rendkívülinek számít - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus.

Folytatódik a hideg téli idő, a következő éjszakákon a mostaninál is komolyabb lesz a fagy: egyes területeken, főleg a hóval borított, derültebb tájakon mínusz 10-15 Celsius-fok várható. A hőmérséklet napközben -2 és -7 fok körül alakul - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Nadrai Attila hozzátette: a mostani számítások szerint jelentősebb enyhülés a következő öt-tíz napban nem várható.

A leghidegebb éjszakák az északi-északkeleti országrészben várhatók, ahol az elmúlt napokban néhány centiméternyi friss hó is esett. Ezeken a területeken -15 foknál is hidegebb lehet - mondta a meteorológus.

A január 16-ig szóló előrejelzés szerint, az alsó légrétegekben megragad a hideg levegő, a magasban azonban megindul a melegedés, emiatt 14-e táján már ónos esőre is számítani kell - figyelmeztetett Nadrai Attila.

A meteorológus szerint nem rendkívüli a mostani hideg, ám az szokatlan, hogy ilyen sokáig tart a fagyos időjárás.

Hanganyag: Tamás Anita

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×