eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Létezik igaz szerelem, a kutatók bebizonyították

Kutatók felfedezték az igaz szerelemet. Ehhez húsz éve együtt élő párok agyát vizsgálták, akik közül néhányak ugyanazt a reakciót produkálták a másik közeledésére, mint a friss szerelmesek.

A megállapítás rácáfolt arra az általános vélekedésre, hogy a szerelem és a testi vágy a kapcsolatok elején ugyan igen erősek, évek múltával azonban szükségszerűen hanyatlik.

Korábban a kutatók azt gondolták, hogy az köznyelvben csak lila ködként emlegetett érzés, amelyet szerelemnek neveznek, és amely a szervezetben kémiai változásokat okoz, nagyjából a kapcsolat kezdetétől 15 hónap múlva kezd mérséklődni, és mintegy tíz év alatt teljesen megszűnik.

A New York-i Stony Brook University kutatói húsz éve együtt élő párok agyát vizsgálta egy szkenner segítségével, és az eredményeket összehasonlította azokéval, akikben még a friss szerelem lángol. A régi párok közül néhánynál ugyanazok az eredmények születtek.

A kutatók ezeket az embereket hattyúknak nevezték el, mert a hattyúkra jellemző, hogy hosszú évekig kitartanak választottjuk mellett. Mint azt a vizsgálat készítői elmondták, a párok nem csalhattak, hiszen a szervezetükben, a párjuk közelében beinduló változásokat műszerekkel igazolták.

Egy pár mindezt azzal magyarázta, hogy életük az elmúlt évtizedekben sokat változott, de a megpróbáltatásokat együtt vészelték át, eközben pedig sokat nevettek.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×