eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Figyelmezteti a túl erős UV-sugárzásra a viselőjét az "okos" bikini

Piacra dobták az "okos" bikinit, amelyik figyelmezteti a viselőjét, ha túl erős az UV-sugárzás, ezért a napozás immár veszélyes.

Színes gyöngyökkel díszítették az "okos" bikinit - ezek figyelmeztetnek e veszélyre: megváltozik ugyanis a színük, egyre sötétebbekké válnak annak arányában, ahogyan növekszik az UV-sugárzás.

Az "okos" bikini felhős napokon is működik, ami különösen fontos, hiszen ilyenkor az embereknek kevésbé jut eszükbe az akár bőrrákot is okozó sugárzásveszély.

Minden évben csak Nagy-Britanniában 8000 rosszindulatú melanomás esetet diagnosztizálnak, amelynek következtében 1800 ember veszíti életét évente a brit Rákkutató Intézet adatai szerint.

Az "okos" bikinit díszítő gyöngyök fehéren vagy halványbíbor színben pompáznak, ha az UV-sugárzás mértéke még veszélytelen, és akkor válnak mélyvörössé, ha annak szintje már olyan magas, hogy rákot okozhat.

A fürdőruhára varrt cédulán magyarázat olvasható az UV-sugárzásról és annak különböző hatásairól, és javaslat arra vonatkozóan, hogy mikor hányas faktorú napvédő tejet kell használni.

Az UV-sugárzás mértéke 0-2 között alacsony, 3-5 között mérsékelt, 6-7 között magas, 8-10 között nagyon magas, +11 után pedig már kiemelkedően veszélyes.

A bikini Nagy-Britanniában 50 fontba (16 ezer forintba) kerül, és a kanadai Solestrom gyártja.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×