eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tíz módszer, hogyan tehetjük tönkre magunkat

Pamela Anderson ex-férje, Tommy Lee mondta egyszer: nem azért születtünk, hogy sokáig éljünk, hanem azért, hogy jól érezzük magunkat. Világszerte sokan követik a példáját, akik egészségtelen táplálkozással, önmaguk mérgezésével és nemtörődöm életstílusukkal igyekeznek kijátszani a darwini evolúció alapelvét: a túlélést. Ha Ön is ezek közé tartozik, akkor tudja, mi a tíz legbiztosabb módja az önpusztításnak.

10. Aludjon keveset!

A kevés (7-8 óránál kevesebb) éjszakai alvás egy sor egészségügyi problémát okozhat, többek között elhízáshoz, cukorbetegséghez és rákhoz vezethet. A mentális fáradtság ugyanolyan veszélyforrás a közlekedésben, mint az alkohol.

9. Kerülje az orvost!

Sok amerikainak nem ér annyit az egészsége, hogy évente részt vegyen egy harminc perces orvosi vizsgálaton. Ez jó módszer, ha valaki Tommy Lee felfogásával ért egyet; ha nem akarja hallani, hogy az orvosa szerint egészségtelen életet él, inkább el se menjen hozzá!

8. Hanyagolja az agytornát!

Az olvasás, a rejtvényfejtés és a szudoku jó szórakozás, és segít megelőzni az Alzheimer-kórt. A leépüléssel járó degeneratív betegség persze szinte mindenkit elér, aki elég sokáig él, de a szellemi erőfeszítés, a kombinációs játékok a szakértők szerint hozzájárulhatnak a megelőzéséhez.

7. Szeretkezzen sokat!

Nyilván sokan egyetértenek azzal a megállapítással, hogy a szex önmagában nem rossz dolog, attól függ, veszélyes akkor lehet, ha ész nélkül csináljuk. Az okos önpusztító nem védekezik, nem foglalkozik azzal, hány emberrel feküdt le eddig a partnere és nem jár rendszeres orvosi ellenőrzésre. Minden évben 12 millió amerikai kap el szexuális úton terjedő betegséget, amelyek közül több is okozhat meddőséget, illetve sterilitást. Két legyet egy csapásra: nem csak magunkat öljük meg, de megakadályozzuk a népesség növekedését is!

6. Autózzon sokat!

Az, aki nagyon sokáig akar élni, repülővel utazik mindenhova - aki korán szeretne meghalni, az autóval. Az 1-35 év közötti korosztály tagjai közül többen halnak meg az utakon, mint bármi más ok következtében, és a halálesetek száma csak akkor közelítene a nullához, ha mindenki otthon maradna. De mi lenne ebben a szórakozás? Hát üljön volán mögé, oda se figyeljen a sebességkorlátozásra, és közben folyamatosan mobilozzon és egyen, ha nem akar kimaradni a statisztikából!5. Igyon sokat!

A mértékletes alkoholfogyasztás, különösen a borivás jó hatással lehet az egészségre - ez már több kutatásból kiderült. De ha halni készül, okvetlenül lépje túl a naponta ajánlott két italos határt, és rúgjon be istenesen! Az alkoholizmus májzsugorodást és cukorbetegséget okoz - és évente százezer amerikai halálát okozza.

4. Stresszelje magát!

A stressz az egyik legbiztosabb módja, hogy összeszedjen mindenféle halálos betegséget. Ha Ön krónikusan stresszes, az adrenalint termelő mirigyei állandó működésre kényszerülnek, és végül kimerülnek, gátolva ezzel az immunrendszer működését. Gyerünk, izgassa fel magát minden apróságon!

3. Nézzen tévét!

A tévénézés nem csak szórakoztat, de a díványhoz is szögezi az embert órákra a hét minden napján. Egy átlagos amerikai életéből 9 évet tölt a tévé előtt - kilenc évet, amelyet egyébként tölthetne testmozgással is. Ne álljon ellen a kísértésnek; az elhízás, az ülő életmód gyors módja az önpusztításnak - igaz, legalább bölcsen hal meg az ember, ha a tudományos csatornákat kedveli.

2. Dohányozzon!

Nem véletlenül hívják a cigarettát koporsószögnek; a dohányzással összefüggő betegségek számítanak a második számú gyilkosnak az Egyesült Államokban - és a legkönnyebben megelőzhetőnek. Gyerünk, gyújtson rá: egyetlen cigaretta azonnal emeli a vérnyomást és lassítja a vérkeringést. Képzelje csak el, mit tesz akkor egy egész csomag!

1. Étkezzen egészségtelenül!

Csak tavaly négyszázezer amerikainak sikerült belehalni csak abba, hogy zsírba és cukorban gazdag, de tápértékben szegény junk foodot evett. Szívbetegségben hal meg a legtöbb ember az országban, s bár ennek sok esetben a genetika az oka, leggyakrabban mégis az egészségtelen étrend okolható érte. A leghatékonyabb és talán legélvezetesebb öngyilkosság módját keresi? Egyen még egy fánkot - de lehetőleg jó krémeset!

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×