eur:
389.52
usd:
361.78
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A boldogság forrása: öt perc alvás egy rózsaszínű koporsóban

Thaiföldön egy buddhista kolostor azt ajánlja a híveknek, hogy megfelelő pénzösszeg fejében maguk mögött hagyhatják problémáikat. Ehhez csak azt kell tenniük, hogy bemásznak egy koporsóba, "meghalnak", majd újjászületnek.

Minden héten több ezren gyülekeznek a Wat Prammanee kolostornál Thaiföldön, hogy új életet kezdjenek. Ezer forint körüli összeget fizetnek a virágért és az isteni áldozatokért.

A szent hely csarnokába betérve 9 rózsaszínű "koporsó" várja a híveket. "Csak öt perc alvás a dobozban" - magyarázza a lényeget egy thai tanár, aki hozzáteszi: az emberek boldogok akarnak lenni.

A helyiek szerint ugyanis ennyi időt kell eltölteni a kikészített "koporsókban", és közben hallgatni a szerzetesek imáit. Ez segít megszabadulni a rossz karmától - állítják.

"Ahogy ott fekszem, és hallgatom a szerzetesek kántálását, nyugodtnak érzem magam" - mesélte élményeit Naul Chaichamni. Az 52 éves masszőr elmondta: amikor felkelt, csak jó dolgokra, például a kolostor falán lógó Buddha-képre gondolt.

Thaiföld mélyen babonás ország: az emberek akár a kevés fizetésüket is képesek elkölteni különböző szerencsét hozó kütyükre. A kolostor udvarán is több száz árus kínálja mágikus amulettjeit.

A főoltárnál több rekesz kólát lehet venni - mindegyik üveg nyitva van, és szívószálat helyeztek el benne. Természetesen a kóla is az isteneknek való áldozatot jelenti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×