eur:
389.63
usd:
363.68
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A nők nem is szeretik az izmos férfiakat

Rossz hírünk van a testépítő férfiaknak: a nők egyáltalán nincsenek annyira oda a dagadó bicepszekért és a kockahasért, mint azt sokan gondolták. Legalábbis ez derült ki egy ausztrál kutatásból, amelynek eredményéről a hobarti pszichológiai konferencián számoltak be.

Ausztrál kutatók 160 egyetemistát vontak be a vizsgálatba, amelynek során testek körvonalait ábrázoló képeket mutattak nekik, majd azt kérdezték tőlük, szerintük milyen a saját, illetve az ellenkező nemhez tartozók ideális alakja.

A női és a férfi válaszadók is azt vallották, hogy a soványság és az izmosság fontos - ám teljesen rosszul ítélték meg, hogy mit gondol ugyanerről az ellenkező nem - számolt be az eredményről a kutatást vezető Ross King, a Deakin Egyetem pszichológusa.

A lányok ugyanis azt hiszik, hogy a fiúk elsősorban az ultravékony, modellalkatú nőket szeretik, holott utóbbiak vonzóbbnak találják azokat a nőket, akiken "van mit fogni".

A férfiak viszont azt hiszik, hogy a nők számára az izom a fontos - pedig a nők ideális partnernek a jóval kevésbé muszklis férfiak képét választották ki.

King doktor szerint ennek a reklámok és a filmek adta rossz példa az oka, a médiában ugyanis a vékony nőket és az izmos férfiakat láttatják a legvonzóbbnak. "Az ellenkező nem képviselői azonban sokkal realistábbak, vagyis lazíthatunk, nem kell kínoznunk magunkat" - fogalmazott a pszichológus, aki szerint az ideál sokkal közelebb van a realitáshoz, mint bárki gondolta.

Ez alátámasztja más kutatások eredményét, amelyek szerint a nők és a férfiak nem rabja a sztereotípiáknak - hangsúlyozta a vizsgálattal kapcsolatban Steven Carrol sydney-i pszichoterapeuta.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×