Vijay Prakash, a kelet-indiai Bihar állam jóléti minisztere kijelentette: patkányfarmokat akar létesíteni, hogy a rágcsálók húsát a szállodákban, az utcai árusoknál és az éttermekben lehessen árusítani.
Elképzelései szerint a projekt a vidéki kirakodóvásárokat célozná meg először, majd fokozatosan "patkányhús központokat" építenének ki a városokban.
India egyik legszegényebb kasztja, a Musahar étrendjében megtalálható a patkányhús. Az állatokra a rizsföldeken vadásznak.
Prakash miniszter úr úgy gondolja, hogy a gazdagoknak is meg kéne kóstolniuk a patkányhúst, ami tele van proteinnel és ízletesebb, mint a csirke.
"A Biharban élő szegény emberek mindig is fogyasztottak patkányt. Ha ők meg tudják enni, akkor a többi ember miért nem?" - véli a politikus, aki szerint az új módszerrel több fronton is lehet harcolni a magas élelmiszerárak ellen.
Egyrészt így csökkenthető lehet a termésre kártékony rágcsálók száma, és a patkányhússal új, olcsó húsfajta kerülhet a piacra.
Itt a nagy KRESZ-teszt: most kiderül, ki mennyire van képben a szabályokkal