eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az elhízás veszélye a terrorizmuséval egyenlő

Az elhízás veszélye a terrorizmuséval egyenlő - vélik brit egészségügyi szakemberek, rámutatva arra, hogy jelentős megelőző kampányra lenne szükség. Ellenkező esetben általánosak lesznek a túlsúlyból adódó betegségek, ez pedig jelentős terheket ró majd az államra.

A Durham University kutatói nemrég publikálták egészségügyi előrejelzéseiket. A csoport vezetője, David Hunter, aki a kormány tanácsadója is egyben, hangsúlyozta: egy határozott cselekvési tervre van szükség. Szerinte fel kellene lépni a sós, zsíros és cukorban gazdag ételeket kínáló gyorséttermek ellen.

A brit kormány ezzel egyidejűleg hangsúlyozta: egyre nagyobb figyelmet fordítanak az elhízásra és az abból eredő betegségekre, a professzor azonban úgy véli: a kormányok a '70-es évek óta marginális kérdésként kezelik az elhízásból eredő problémákat.

Rámutatott a többi mellett arra, hogy 2025-re megkétszereződhet a kettes típusú diabéteszben szenvedők száma, azaz azoké, akik saját étkezési szokásaik és életmódjuk miatt válnak cukorbeteggé, mindez pedig az egészségügyi ellátóra is jelentős terheket ró majd.

Mint mondta, a problémát a kutatók négy évtizede folyamatosan hangoztatják, mindez mégsem volt elegendő ahhoz, hogy a kormány cselekedjen. Szerinte az elhízás ellen épp olyan kampányt kellene folytatni, mint amilyet a szexuális úton terjedő betegségek megelőzése érdekében hajtott végre a kormány.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×