eur:
388.51
usd:
360.62
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Meg se kottyan neki 86 feleség és 170 gyerek

A nigériai Mohammed Bello Abubakar nem tanácsolja többi férfitársainak, hogy hozzá hasonlóan ők is 86 feleséget tartsanak. Az idős férfi szerint ugyanis az ereje egyenesen Istentől való.

Mohammed Bello Abubakar 86 feleségével és 170 gyerekével él együtt egy nigériai faluban. Azt állítja: Istentől származik az ereje, hogy kezelni tudja óriási családját.

"Egy férfi 10 feleséggel lehet, hogy összeomlana és meghalna, de én Allahtól kapom az erőt. Ezért tudok irányítani 86 feleséget" - vallja az eredeti foglalkozását tekintve tanár és muszlim hitszónok.

A 84 éves idős úr azt állítja: egy nőt sem keresett, mindegyik gyógyító képességei miatt jött el hozzá. "Nem én mentem utánuk, ők jöttek hozzám. Isten kért meg arra, hogy vegyem el őket" - mondta a poligám férfi.

A nők azért vándoroltak Abubakarhoz, mert az a hír járta, hogy meg tudja gyógyítani a betegségeket. "Amióta találkoztam vele, a fejfájásom elmúlt. Később isten azt mondta, hogy menjek hozzá" - mondta a 86 feleség közül az egyik.

A muszlim hittételek nem tiltják a többnejűséget, de a Korán csak 4 hitvestársról tesz említést. Bello Abubakar azonban úgy véli, hogy az iszlám szent könyve nem ír büntetésről azokkal kapcsolatban, akiknek 4-nél több feleségük van.

Az észak-nigériai Bida falujában élő férfi legtöbb felesége negyed annyi idős, mint ő, sőt sokan fiatalabbak még néhány gyerekénél is. Az, hogy miből van pénze terebélyes családja fenntartásához, nem árulja el. "Minden Istentől van" - állítja.

A nigériai iszlám hatóságoknak nem igazán tetszik ez a fajta poligámia: a családot szektának nevezik, a férfit pedig eretneknek tartják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×