eur:
390.98
usd:
366.85
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A nők nehezen igazodnak el a pénzügyi világban

A nők nem értik a pénzügyi világ nyelvezetét, éppen ezért több intézet is átalakítja marketingjét, hogy megnyerje magának a gyengébbik nemet.

A legtöbb nőt leginkább a befektetés és a nyugdíj tervezése érdekli a pénzügyek közül, ám nem tudják, hogyan vágjanak bele - derül ki az Allianz pénzügyi társaság legutóbbi amerikai felméréséből, ami azt is igazolja, hogy a nők pénzügyi kérdésekben mások tanácsait fogadják meg a legszívesebben.

A társaság azt tervezi, hogy külön szemináriumokat szervez a nők számára, akik egyes becslések szerint 2010-re az amerikai vagyon 60 százaléka fölött fognak ellenőrzést gyakorolni.

A nők arról panaszkodnak, hogy a pénzügyi intézetek anyagait nehéz megérteni, és unalmasak - többek egy idegen nyelvű szöveg olvasásához hasonlították ezeket.

Arika Larson, a kaliforniai székhelyű Women Be Wise pénzügyi szervezet vezetője elmondta: a nők nem mernek feltenni pénzüggyel kapcsolatos kérdéseket a férfiak, de még saját férjük előtt sem. "Amikor csak nőknek szerveztünk szemináriumokat, a kezek elkezdtek a magasba emelkedni" - mondta Larson, aki szerint eredményes lehet elmagyarázni a pénzügyi fogalmakat a nőknek akkor, ha életszerű hasonlatokat használnak hozzá.

Arika Larson szerint a gyengébbik nem akkor gondol a pénzre, amikor az keresztezi az életüket: házasságkor, gyerek születésekor, a gyerekek beiskoláztatásakor, váláskor - talán éppen ezért érdekli őket jobban a hosszú távú, a biztonságot előtérbe helyező pénzügyi befektetések.

A Northwest Mutual intézet kutatása ezt be is bizonyította, a megkérdezett nők többsége ugyanis fontosabbnak tartotta a pénzügyi biztonságot, mint a megkérdezett férfiak. A nők többsége azt is állította: ha maguk kezelhetik pénzügyeiket, akkor egészségesebbeknek és boldogabbnak érzik magukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×