eur:
389.46
usd:
363.42
bux:
68072.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Heti három liter sört isznak az angol iskolások

A brit iskolások átlagosan több mint 3 liter sört vagy annak megfelelő más alkoholt isznak egy héten - derül ki a kormány adataiból.

A brit egészségügyi minisztérium legújabb felmérése szerint a 11 és 15 év közötti angol iskolások átlagosan 3,3 liter sörnek vagy 1,5 üveg bornak megfelelő mennyiségű alkoholt fogyasztanak el egy héten.

A tavaly ősszel elvégzett felmérés fényt derít arra is, hogy a gyerekek negyede legalább egyszer kábítószerezik, és harmada cigarettázik. A kutatásban megkérdezett gyerekek 4 százaléka mind a három káros szenvedélyt kipróbálta már.

A drogok közül a kannabisz a legnépszerűbb: a megkérdezettek 9 százaléka vallotta be, hogy füvezik. Ugyanakkor a dohányzás mértéke valamelyest visszaesett, ugyanis csak 6 százalék mondta azt, hogy a felmérés előtti héten cigarettázott - ez tavaly még 9 százalék volt.

A brit politikusok egyre nagyobb aggodalommal nézik a fiatalok mértéktelen italfogyasztását. Boris Johnson nemrég betiltotta a tömegközlekedési járműveken az ivászatot, és most azt tervezi, hogy London egyes körzeteiben a boltok ne adhassanak el alkoholt a 21 év alatti vásárlóknak.

A brit kormány fontmilliókat költ, hogy harcoljon a fiatalok drog- és alkoholfogyasztása ellen, ám Andrew Lansley konzervatív politikus szerint a munkáspárti kabinet retorikája ellenére túl sok brit tizenéves iszik és dohányzik, ezért ennek visszaszorítására szigorú törvényeket kell bevezetni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×