eur:
389.13
usd:
363.67
bux:
68201.18
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Harmadszor száll szembe az agydaganattal a kislány

Egy hétéves angol kislánynál harmadjára diagnosztizáltak rosszindulatú agydaganatot, ám most úgy tűnik, hogy egy különleges terápiának köszönhetően végleg sikerül leküzdenie a halálos kórt.

Maya Perrin-Skippennel közölték az essexi orvosok, hogy miután harmadjára is visszatért agydaganata, már nem tudnak mit tenni. A hétéves kislány szülei azonban nem adták fel: sikerült 100 ezer fontot adományokból összegyűjteniük, így el tudták vinni lányukat egy amerikai klinikára, ahol speciális kezelést kap.

Hat heti kezelés után úgy tűnik, hogy Maya végleg megszabadulhat a makacs tumortól, amelyet először 2006-ban diagnosztizáltak nála. Akkor az orvosok azt mondták, hogy 50 százaléknyi esélye van a túlélésre.

Intenzív kemoterápiás kezelés, és egy hétórás biopszia után sikerült eltávolítani a tumort, amely azonban egy évvel később visszatért. A doktorok úgy döntöttek, hogy a vakságot és a halált is kockáztató műtétet hajtanak végre, ennek során sikerült a daganat 95 százalékát eltávolítani.

A kislány életben maradt, és nem is vakult meg, ám az év elején újra közölték a családdal: ismét kiújult a tumor. Ekkor az orvosok már azt mondták, hogy Angliában nem tudják meggyógyítani Mayát, a kislány így került Amerikába.

A tengerentúlon különleges terápiát alkalmaznak nála: testét elárasztják aminosavakkal és peptidekkel, amelyek a kísérletek szerint hatásosan támadják a rákos sejteket, míg az egészségeseket nem károsítják.

A módszert nem ismerik el az Egyesült Királyságban, ezért kellett a beteg kislánynak Amerikába utaznia. Az ottani orvosok bizakodnak, hogy - az eddigi eredmények láttán - Maya végre teljesen egészséges lehet.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×