Számos veszély fenyegeti a magzat életben maradását a terhesség három hónapjában. Ezek kockázata azonban a felére csökkenthető azzal, ha a magzat rostdús táplálékot fogyaszt.
A barna kenyérről például az derült ki, hogy megelőzhető vele a terhesség alatti rángógörcs, amely főleg azoknál jelentkezik, akiknek magas a vérnyomásuk. A probléma a várandósság utolsó szakaszában is veszélyes lehet, és akár a gyermek életébe is kerülhet.
Egy svéd egészségügyi központ orvosa több mint 1500 várandós anya étrendjét követték nyomon, valamint azt, hogy milyen, a terhességet veszélyeztető betegségek jelentkeznek náluk.
Kiderült, hogy sokkal kevesebb kockázatnak vannak kitéve azok, akik rendszeresen esznek gyümölcsöt, zöldséget és gabonatartalmú ételeket.
Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban