eur:
388.94
usd:
363.4
bux:
68124.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Halászati tilalom öt évig?

Öt évig kellene megakadályozni a halászatot Devon környékén - állítják az óceánográfusok, akik szerint mindez már jótékonyan hatna a tenger élővilágára.

A szakemberek már régóta figyelmeztetnek a túlhalászat következményeire. Legutóbb a nagy-britanniai kutatók mutattak rá: ha a jelenlegi ütemben folyik a tengeri élőlények halászata, akkor hamarosan már nem lesz mit kifogni a vizeinkből.

Mivel a nagyobb halakat kifogják, az egyes populációk nem tudnak megújulni, a kisebb egyedek ugyanis még nem alkalmasak a szaporodásra.

A szakemberek szerint Devon környékén, a Lundy-szigetnél egy olyan zónát kellene kijelölni, ahol tiltott a halászat, innen ugyanis az állatokat olyan mennyiségben fogják ki, hogy hamarosan egyáltalán nem lesz semmi hal a tengerrészben.

A halak mellett az itteni homárpopuláció, a szivacsok és a korallok vannak nagy veszélyben.

A Natural England természetvédelmi szervezet szakemberei átfogó vizsgálatot is sürgetnek arról: mekkora veszélyben van a szigetország körüli vizek élővilága.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×