eur:
389.35
usd:
363.6
bux:
68049.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Észre sem vették a szörfösök a vadászó cápát - képekkel

Szerencsére nem nézett hátra az a két szörfös, aki nyugodtan lovagolt a hullámokon a floridai New Smyrna partjainál; mögöttük ugyanis éppen egy szürkecápa vadászott, és meg is mutatta magát, amikor magasra kiugrott a habokból.

New Smyrna nem csupán a szörfösök, hanem a cápák paradicsoma is; csak idén 12 embert támadtak meg a tengeri ragadozók, de egyik baleset sem végződött tragédiával.

Olyasmit azonban ritkán látni, amit most meg is örökített Kem McNair fotós: a két szörfös mögött alig néhány méterrel el majd' két méteres szürkecápa ugrott ki a vízből. Az volt az egyetlen szerencséjük, hogy a ragadozó valószínűleg nem volt éhes, csak elirigyelte a figyelmet.

McNair állítja, hogy a felvétel eredeti, nem manipulálta, bármennyire is állítják sokan az ellenkezőjét szörfös honlapokon. Mint mondta, éppen kijött a vízből, és elkezdte fényképezni a többi szörföst, amikor valami furcsát vett észre a háttérben. Amikor jobban megnézte a kész képeket, akkor látta csak, hogy egy vízből kiugró cápát sikerült lencsevégre kapnia.

"Az egész legföljebb fél percig tartott - de legalább húsz szörfös szemtanúm van, hogy valóban megtörtént" - hangsúlyozta a fotós.

Szakértők is megerősítették, hogy a képek valódiak - és egy szürkecápát ábrázolnak, amely nem veszélyes az emberre. A cápák gyakori vendégek a Dayronától délre található partoknál - de ilyen képeket még senkinek nem sikerült készítenie.

"Mindenhol ott vannak a cápák - ha az ember szörfözik, és elég tiszta a víz, legalább 2-3 ragadozót biztosan lát maga körül, és gyakran kiugranak a vízből is" - mesélte az egyik szörfös, aki maga negyven éve készít képeket is, de olyant nem sikerült még lekapnia, mint McNairnek.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×