eur:
389.19
usd:
362.62
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A rinocéroszok sikertörténete

Úgy tűnik, egyelőre megmenekültek a rinocéroszok. A hatalmas afrikai állatok száma jelentősen emelkedett az elmúlt két évben. Jelenleg nagyjából 21 ezer orrszarvú él a fekete kontinensen.

Emelkedik az afrikai orrszarvúk száma. A néhány éve még a különösen veszélyeztetett fajok közé sorolt állatok érzékelhetően többen vannak, mint két évvel ezelőtt voltak.

A legnagyobb növekedést a keskenyszájú orrszarvúk számában tapasztaltak a szakemberek, ebből 3730 volt 2005-ben Afrika szerte, míg tavaly már nagyjából 4180 darab élt belőlük. Két év különbséggel tehát nagyjából 450-nel többet számoltak meg a természetvédők, akik Zambiában felfedeztek egy korábban nem ismert populációt.

Afrikában általában Zambiában, Dél-Afrikában, Namíbiában és Kenyában élnek keskenyszájú orrszarvúk. Zambia kivételével mindegyik államban növekedtek az ott élő populációk.

A szélesszájú orrszavúk száma is növekedett, ebből a fajból 14 ezer 540-et számoltak 2005-ben, míg 2007-ben már 17 ezer 480-at.

A kutatók mindezt örömmel fogadják, de továbbra is nagy figyelmet fordítanak a rinocéroszokra.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×