eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kormányrendelet engedélyezi a szoptatást

Szinte bárhol szoptathatják gyermeküket a nők Nagy-Britanniában. A szigetországban már számos bonyodalom volt abból, hogy valaki nyilvános helyen akarta megetetni gyermekét, és ezt a hatóságok nem hagyták. Most azonban kormányzati döntés született arról, hogy senki nem korlátozhatja az anyákat abban, hogy megszoptassák gyermeküket.

Éttermekben, múzeumokban vagy akár a tömegközlekedési eszközökön is megszoptathatják gyermeküket az anyák Nagy-Britanniában.

A döntés egy héttel azután született, hogy Exeterben egy 23 éves anyának megtiltották három hónapos gyermeke megetetését egy egészségügyi intézmény várótermében.

Nagy-Britanniában a legalacsonyabb azoknak a nőknek az aránya, akik szoptatják gyermeküket. A kormány számukat szívesen növelné, hiszen az anyatej jótékonyan hat a gyermek fejlődésére, immunrendszerére, ellenálló képességére.

Az Egészségügyi Világszervezet azt javasolja, hogy a gyermek hathónapos korig kizárólag anyatejet kapjon, egyéves korig pedig túlnyomó részt anyatejet.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×