eur:
388.52
usd:
360.59
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Részletek a horror házából: elkábította és megbilincselte, mielőtt 24 évre bezárta

Egyre több részlet kerül napvilágra a nemrég feltárt osztrák családi horrorról: a 24 éven keresztül fogvatartott lány a rendőrségnek elmondta, hogy apja 18 évesen kábította el, majd megbilincselte, és bezárta a ház alagsorába, ahol folyamatosan zaklatta.

A pszichopata apja fogságában raboskodó és onnan kiszabadult Elizabeth Fritzl az osztrák rendőrségnek elmondta: 1989. augusztus 24-én apja becsalogatta háztömbjük alaksorában egy cellába, ahol elkábította, majd megbilincselte őt. Az akkor 18 éves lány azon a napon látott utoljára a napfényt, mert az apja 24 éven keresztül fogva tartotta az ablaktalan rejtekhelyen.

A rendőrség szóvivője szerint a most 42 éves nő pszichésen rendkívül zavart, de vallomása teljesen hihető. A hatóságok ugyanis már megvizsgálták a ház alaksorában található cellákat, és úgy vélik: mivel azok nagyon mélyen vannak, könnyű elhinni és elképzelni, hogy onnan senki sem hallott segélykiáltásokat, vagy egyáltalán bármiféle zajt.

Maga a mérnök végzettségű férfi árulta el a nyomozóknak azt a kódot, amivel ki tudták nyitni a pince rejtekhelyének apró ajtaját. A rendőrök nem egy, hanem több szobát is találtak: egyet, amelyben aludtak, egy másikat, amelyben főztek, és voltak tisztálkodásra alkalmas helyiségek is, de az egész mindössze egy 60 négyzetméteres területen helyezkedik el.

Az apja 11 éves kora óta zaklatta

A megmenekült Elizabeth a rendőrségnek elmondta: 11 éves kora óta folyamatosan zaklatta és molesztálta őt az apja, a most 73 éves Josef Fritzl, akitől hétszer is teherbe esett.

A gyerekek közül 3 Elizabethtel együtt "élt" a házbörtönben, 3-at viszont örökbe fogadott az apa, és rendes körülmények között nevelte őket a feleségével. Azt a mesét találta ki róluk, hogy a lánya hagyta őket az ajtó küszöbén, mert ő egy szektába állt.

Elizabethet sokáig eltűnt személyként körözték, sőt az apa és felesége többször is szerepelt a médiában az eltűnt tinédzser kétségbeesett szüleiként.

Elégette az egyik gyermek holttestét

A fogságból megmenekült nő azt is elmondta a hatóságoknak, hogy 1996-ban ikreknek adott életet, de az egyik közülük 3 nappal a szülés után meghalt. Josef Fritzl a csecsemőt elvitte a cellából, és elégette a holttestét.

A többi raboskodó gyerek közül a 19 éves Kerstin állapota rendkívül súlyos, jelenleg kómában van. A hatóságok szerint a másik két gyerek (a 18 éves Stefan, és az 5 éves Felix) a körülményekhez képest egészséges, bár nagyon sápadt, ami nem is csoda, hiszen nem érte őket természetes fény.

Josef Fritzl jelenleg előzetes letartóztatásban van, és már bevallotta, hogy zaklatta és teherbe ejtette lányát. A nyomozók várják a DNS-vizsgálat eredményét, ami igazolhatja a horrorisztikus családi történetet, ugyanakkor a férfi feleségét nem tartják gyanúsítottnak, mert vallomása szerint nem tudott semmit arról, mi zajlik a házban, és hogy a lánya nem tűnt el, hanem férje tartja fogva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×