eur:
388.52
usd:
361.02
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Több tonna sörösüveget szállítanak el a világ tetejéről

Egy nepáli légitársaság arra vállalkozott, hogy elszállítja a Mount Everest közelében lévő településen felgyűlt hulladékot.

A Mount Everest kapujának nevezett Luklában minden évben több tízezer hegymászó és túrázó fordult meg, hatalmas mennyiségű szemetet maga mögött hagyva.

A takarítást kezdeményező Yeti Airlines (Jeti Légitársaság) egyik munkatársa elmondta: azt remélik, hogy az akció keretében mintegy 17 tonna üres sörösüveget és sörösdobozt gyűjtenek össze, és szállítanak el a területről.

A szemét összeszedésében a helyiekre számítanak, ahonnan a légitársaság gépei szállítják el a nepáli fővárosba, Katmanduba, a végcél pedig a hulladék újrahasznosítása.

A Yeti Airlines reméli, hogy az akció révén a turisták és a helyiek is jobban odafigyelnek a környezet megóvására, így az segíthet a térség ökológiai egyensúlyának megőrzésében.

A luklai repülőteret nemrégiben nevezték el a Mount Everestet 1953-ban először meghódító Sir Edmund Hillary-ről és Tenzing Norgay serpáról. A januárban elhunyt új-zélandi hegymászó segédkezett a légikikötő megépítésében is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×