eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Fekete miséhez loptak a sátánisták megszentelt tárgyakat

Sátánisták törtek be az egyik leghíresebb torinói templomba, ahonnan egy szentel vízzel teli fiolát és egy misekönyvet loptak el. A rendőrség feltételezése szerint fekete miséhez akarják használni a megszentelt tárgyakat.

A rendőrség még nyomoz a Chiesa della Gran Madre di Dióban a múlt hét végén történt betörés ügyében, de már most is azt valószínűsítik, hogy azt sátánisták követték el.

A Piavéból származó szentelt víz egy 35 centiméter széles kristálygömbben volt, a misekönyvet pedig a tartójáról emelték el. Sandro Menzio atya szerint a lopást profik követték el. "A leggyengébb ajtót törték be, és egyenesen a kiszemelt tárgyakhoz mentek, méghozzá úgy, hogy közben nem hozták működésbe a biztonsági rendszert. Az ellopott holmik pénzbeli értéke minimális, csupán szimbolikus jelentőségük van, így nehéz magyarázatot találni arra, miért éppen a szentelt víz tartót és a misekönyvet emelték el" - hangsúlyozta a pap.

Okkult ügyekben jártas szakértők szerint a rendőrségnek lehet igaza, és sátánisták keze lehet a dologban. A templom ugyanis, amelyet 1814-ben építettek abból az alkalomból, hogy visszatért Olaszországba I. Viktor Emánuel király, a fehér és a fekete mágia közötti kozmikus csata egyik legfontosabb helyszíne - magyarázzák.

A Po folyó partján álló templom a "jó háromszögének" egyik sarokpontja; a másik kettő Lyonban, illetve Prágában található. A főbejárathoz vezető lépcső alján két szobor áll: a Hit és a Vallás jelképe. Előbbi egy kelyhet tart az egyik kezében, és abba az irányba néz, ahol a legenda szerint elrejtették a Szent Grált.

Mit csinálnak a szentelt vízzel?


A templom tele van a gyakorló okkultisták számára fontos szimbólumokkal - magyarázza Giuditta Dembech, a "Torino: a bűvös város" című könyve szerzője, aki szerint csak a misekönyv ellopásának van "értelme", azt ugyanis fel lehet használni a fekete misén. "De ötletem sincs, minek nekik a szentelt víz."

Torino a 45. szélességi körön fekszik, félúton az Egyenlítő és az Északi-sark között. A "Sátán vonala" azonban szintén áthalad a városon, összekötve Torinót Londonnal és San Franciscóval. A város ráadásul az olasz sátánisták egyik központja.

A Chiesa della Gran Madre di Diótól alig pár lépésre található a Piazza Statuo, a sátánimádók szent helye, amelyről úgy tartják, hogy alatta nyílik a pokol kapuja. A római korban több ezer bűnözőt és deviáns elemet végeztek ki itt, mert azt tartották a térről, hogy átkozott hely, amelyet szinte mindig árnyék takar.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×