eur:
389.29
usd:
362.53
bux:
68101.68
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Nagyobb volt a daganat, mint a beteg"

Kínai orvosok eltávolították a világ legnagyobb daganatát egy asszony hátsó feléről. A tumor 45 kilót nyomot - többet, mint a beteg.

Két sebészcsoport végezte el a műtétet a 36 éves asszonyon a kantoni kórházban; több mint nyolc órán keresztül dolgoztak a majdnem másfél méteres daganat eltávolításán.

"Két részre osztottuk a sebészeket: az egyik a derék, a másik a jobb alsó lábszár felül kezdett vágni, aztán középen találkoztak" - számolt be a műtétről Huang Kuang-hsziang.

"Ez volt a legnagyobb daganat, amelyet valaha láttunk" - tette hozzá a vezető sebész, aki elmondta, hogy ezzel nincsenek egyedül: orvosi jelentések szerint a világon sehol nem találkoztak az orvosok ennél nagyobb daganattal, amelyet neurofibromatózis okozott.

Ez a betegség az idegrendszer egy genetikai rendellenessége, amely elsősorban a fejlődésért és a növekedésért felelős idegsejteket támadja meg.

A daganat 12 éves korában kezdett nőni Ahui farának jobb oldalán. "Először csak akkora volt, mint egy tojás, ezt a helyi kórházban levették. Tíz évvel később azonban egy újabb tumor kezdett el őrült sebességgel nőni ugyanazon a helyen" - mesélte az asszony.

A hatalmas tumor miatt az asszony két éve nem tudott fürdeni, és képtelen volt felkelni az ágyából. A nővérének fel kellett adnia az állását, hogy ápolni tudja.

Ahui a neurofibromatózist az édesanyjától örökölte, aki 1990-ben halt meg.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48%-a alkalmanként tesz félre, a rendszeresen megtakarítók pedig általában havonta és körülbelül 80 ezer forinttal tudják növelni megtakarításukat – derült ki az MBH Csoport reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság befektetési, megtakarítási szokásait vizsgálta. A befektetett tőke biztonsága továbbra is vezető szempont a válaszadók között, noha az utóbbi évek inflációs környezetében ezzel együtt felértékelődött a hozam fontossága is. A befektetések kezelésében a személyes és az online ügyintézés egyaránt népszerű, tanácsok esetében pedig elsősorban a banki szakértőkre hallgatnak a megtakarítók. A megtakarítással rendelkezők aktívan érdeklődnek a pénzügyek iránt, havonta akár többször is tájékozódnak, informálódnak a befektetési lehetőségekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×