eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Visszatérhet a vászonra A Gyűrűk Ura Gandalfja

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy A hobbit című Tolkien-könyv megfilmesítésében is Sir Ian McKellen játssza Gandalf, a vándor varázsló szerepét, akárcsak A Gyűrűk Ura-trilógiában.

A veterán brit színész a Reuters hírügynökségnek elmondta: még mindig dolgozik, és nagyon valószínű, hogy felkérik Gandalf szerepére A hobbit filmes változatának elkészítésében. Ez a könyv J. R. R. Tolkien elsőként kiadott regénye, A Gyűrűk Ura előzménykötete.

A több mint háromszáz oldalas regény a hobbitok népébe tartozó Zsákos Bilbó kalandjait meséli el, köztük a természetfeletti erővel rendelkező gyűrű megtalálását, amely a trilógia első részében kerül unokaöccséhez, Zsákos Frodóhoz.

A közelmúltban derült ki, hogy nem A Gyűrűk Ura három részének rendezője, Peter Jackson lesz az új film direktora, a New Line stúdióval az első film bevételeiről folytatott vitája miatt.

Sir Ian McKellen beszámolt arról, hogy amikor ez kiderült, Peter Jackson küldött neki egy e-mailt, amelyben a rendező azt írta: "Az, hogy én nem nem veszek részt a film elkészítésében, nem jelenti azt, hogy neked is ugyanígy kellene tenned".

Az Oscar-díjra jelölt színész a szereppel kapcsolatban úgy fogalmazott: "Nagyon csalódott lennék, ha nem az eredeti Gandalfot választanák a szerepre".

Egyelőre nem világos, ki lesz a film rendezője, és az sem, mikor kezdődik a forgatás. Sir Ian McKellen jelenleg Los Angelesben játszik, ahol a Királyi Shakespeare Társulat előadásában alakítja a Lear király címszerepét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×