eur:
389.64
usd:
364.5
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A híres ír sör bizonyítottan jót tesz az egészségnek

"A Guinness jó neked" - a régi reklámszlogen igaznak bizonyult, ugyanis kiderült, hogy a híres ír sör valóban segít megelőzni a szívrohamot.

Az ír fekete sörből mindennap egy pintet fogyasztani ugyanolyan hatással bír a szívrohamok megelőzésében, mint az aszpirin, ugyanis csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét - derült ki a wisconsini egyetem vizsgálatából.

A kutatók kutyákon végeztek vizsgálatokat, ugyanis az állatoknak szűkebb az artériájuk, ahogy a szívbetegségben szenvedő embereknek is. A tudósok megnézték, hogy milyen hatása van a száraz fekete sörnek, valamint a láger típusú sörnek.

A megállapítások szerint a Guinness segít megelőzni a rögképződési folyamatot, míg a láger sörök erre nem képesek.

A kutatás kimutatta, hogy az ír fekete sörben olyan antioxidáns anyagok vannak, mint bizonyos gyümölcsökben és zöldségekben, ezért képes csökkenteni a vérrögök kialakulásának lehetőségét.

A leginkább jótékony hatása 24 unciányi, vagyis közel 7 deciliternyi Guinness-sör fogyasztásának van - tették hozzá a kutatók.

A híres és sokat által kedvelt sört az 1920-as években kezdték el "A Guinness jó neked" szlogennel reklámozni, ám ezt később megtiltották.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×