eur:
393.74
usd:
364.9
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

WC-ülőkét, bárdot és famedvét lopnak a turisták

Anyagi helyzettől függetlenül szeretnek lopni a szállodák vendégei - derült ki brit szociológusok vizsgálatából. A legkedveltebb tárgyak közé a szappan, törölköző és a hamutartó sorolható, ám volt olyan eset is, amikor a vendég egy famedvébe szeretett bele, és vitte haza emlékbe.

A szállodák vendégei leginkább a szappant, a törölközőt, a hamutálcát és a köpenyt lopják el távozásukkor. Brit szociológusok szerint a turisták 20 százaléka a WC-papírt is eltulajdonítja, függetlenül anyagi helyzetétől - olvasható a pravda.ru című orosz honlapon.

A brit hotelek összesített adatai szerint tavaly például kétmillió liter sampont loptak el a vendégek. Megesett az is, hogy a visszatérő vendégekről kiderült: kleptomániában, azaz lopási kényszerben szenvednek.

Vitték a házőrzőt is


Akadt olyan turista, aki a WC-ülőkét lovasította meg, míg a másik az ajtózárat szerelte le, vagy éppen a dekorációnak szánt bárdot vitte el. Az egyik szálloda bejelentése szerint pedig megtörtént, hogy ellopták a folyosót díszítő másfél méteres fából faragott medvét, a szálloda tulajdonosának élő kutyájával együtt.

A hatóságok szerint azonban komolyabb lopások sokszor rendkívüli kárt okoznak az érintett államoknak. A vámosok ugyanis vettek már el a turistáktól régészeti leleteket, meteoritok darabjait vagy éppen ritka növényeket, amelyek védelem alatt állnak.Norvégiában állítólag nem igazán lelkesednek a német turistákért, ugyanis azok "vad örömmel" lopják el a szamarak felbukkanására figyelmeztető úti táblákat. Az ausztriai hatóságoknak pedig azon fő a fejük, hogyan akadályozhatnák meg a Fucking nevezetű város névtáblájának az eltulajdonítását.

Próbálkoztak már azzal is, hogy a várost átnevezzék, ám ez nem sikerült, hiszen 800 éve fennáll. A szintén ausztriai Harakiri és Petting települések névtáblái azonban csodák-csodájára nem lettek népszerűek a külföldi vendégek körében.

Nem lop; elveszít

Visszatérve a szállodai lopásokhoz, sok esetben megtörténik, hogy a vendégek hagyják a hotelekben értékeiket. Volt, aki kontaktlencsét, műfogsort, műlábat vagy éppen műkezet felejtett a szállodában, de arról is beszámoltak már a hatóságok, hogy valaki a gyermekét felejtette a szállodában.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×