eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nagy Túró Rudi-teszt: a kiválótól a szinte ehetetlenig

Hat kategóriában 31 Túró Rudit vizsgált meg a Kosár reklámmentes fogyasztói magazin márciusi tesztjén. A termékek között több olyan volt, amelyet egyáltalán nem ajánlanak, mint az egyértelműen ajánlható.

Hat kategóriában vizsgált a Kosár reklámmentes fogyasztói magazin 31 különböző Túró Rudit. A termékek között natúr, barackízű, eperízű, mazsolás, mogyorókrémes és kakaós is volt.

A szakemberekből és laikus fogyasztókból álló bírálóbizottság öt olyan terméket talált, amely egybehangzóan elnyerte a tetszésüket, míg hét olyat, amelyet a "még megfelelő" minősítéssel illettek. Utóbbi azt jelenti, hogy a fogyasztóknak egyáltalán nem ajánlják.

A natúr Túró Rudik között két kiválót találtak a minősítők. "Mindkettő remekül bontható csomagolásban, hibátlan külsővel kellette magát. Kicsomagolva a tesztelők tapasztalata az volt, hogy bevonatuk tökéletesen fedi kellemes túróillatú tartalmukat. Ízviláguk alátámasztotta az addig szerzett harmonikus élményeket" - értékeltek.

Ugyanebben a kategóriában a másik végletet az a Túró Rudi jelentette, amely nem volt homogén, egy másik ismert márkában darabos volt az enyhén erjedt ízű túró, és mellékíze is volt, egy rendkívül rosszul csomagolt társuk pedig, a gyenge papírminőség miatt átizzadt, és kencésnek bizonyult.

A mazsolás Rudik viszont egyértelműen csalódást okoztak, csakúgy, mint a kakaósok, mely párosítást a bírálók nem találtak túl szerencsésnek. Érdekes, hogy a mogyorókrémes Rudik viszont sikert arattak.

A gyümölcsösek közül a barackosak voltak a kevésbé sikerültek, az epresek között viszont egy Rudi kiváló, kettő pedig jó minősítést kapott.

A Kosár magazin szerkesztői hangsúlyozták, hogy az évek során alaposan kibővült a túrós-csokis édességek családja, korszerűbbé vált a gyártási technológia. Jobb lett a minőség, nőtt a szavatossági idő, szebb lett a ruhája is.

Rossz tendenciának tartják ugyanakkor, hogy a Rudikat jellemzően már nem csokival vonják be, hanem "csokoládé imitátummal" - derül ki a Kosár magazinból.

{{keretes_cim}}

A Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus) meghatározása szerint a Túró Rudi tehéntúróból, esetleg vajból vagy tejszínből, cukorból stb. ízesítőanyagok hozzáadásával, csokoládé- vagy kakaómassza-bevonattal készített sajtkészítmény. A túrótöltet tejeredetű termékhányadának legalább 50%-nak kell lennie.

A túrós édesség hengeres alakú, sima vagy enyhén bordázott felületű rudacska. A kakaós bevonatnak a túrót egyenletes vastagságban és összefüggően kell bevonnia, színe sötétbarna, jól tapad, ám nyomásra enyhén repedezik.

A kifogástalan túrómassza egyenletesen fehér vagy sárgásfehér, ízesítés esetén pedig az ízesítőanyagra jellemző színű. Íze édeskés-savanykás, a túrómasszára, annak ízesítésére és bevonatára jellemző és harmonikus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×