eur:
390.26
usd:
364.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Karrierjük érdekében lefagyasztatnák a petesejtjüket

A nyugati világban egyre több fiatal nő szeretné lefagyasztatni a petesejtjét, főleg a magas beosztásban dolgozók.

Az eljárás lényege, hogy fiatalabb korban a petesejtek még egészségesebbek, így nagyobb esély van a megtermékenyülésre.

Ha a petesejteket kiveszik és lefagyasztják, akkor a nőknek idősebb korukban is nagyobb esélyük lesz az anyává válásra, mintha akkor  próbálkoznának természetes úton a gyermeknemzéssel.

Eddig alig néhány száz gyermek születet olyan petesejtből, amelyet tulajdonosa lefagyasztatott, az érdeklődés azonban nagy. Már most több ezren élnének ezzel a lehetőséggel, annak ellenére, hogy az eljárás igen költséges, és nem is nyújt garanciát.

A felmérések szerint a jobb anyagi helyzetben lévő nők úgy érzik: ha vállalkoznak a beavatkozásra, mindent megtesznek azért, hogy esélyt adjanak maguknak az anyaságra.

Az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Ausztráliában egyre több meddőségi centrum ajánlja szolgáltatásait, annak ellenére, hogy az amerikai, meddőséggel foglalkozó orvosok szervezete nem ajánlja széles körben a termékenységi idő ilyen formájú meghosszabbítását.

A klinikák ajánlatában azonban az szerepel: egy 40 éves nőnek sokkal nagyobb esélye van arra, hogy egészséges gyermeket hozzon a világra akkor, ha petesejtjét a 30-as évei elején lefagyaszttatta és 40 éves korában megtermékenyítteti, mint akkor, ha 40 éves korában természetes módon próbálkozik a megtermékenyüléssel.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×