eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Túlszámlázták a betelefonálós játékokat?

A független vizsgálat lezárásáig felfüggesztette a brit ITV televíziós társaság több betelefonálós vetélkedőjének és nyereményjátékának sugárzását. A csatorna egy korábbi adásába betelefonálóknak túlszámlázták a költségeit, és más csatornákat is ezzel gyanúsítanak.

A döntés jelentős érvágást jelent a csatornának, amely naponta fontmilliókra tesz szert a telefonoknak köszönhetően. A csatorna Dancing on Ice (amelynek magyar megfelelője a Sztárok a jégen) műsora csak szombaton kerül vissza a programba, miután megtisztították a hibáktól a szavazási rendszert.

Az előzményekhez tartozik, hogy rengeteg panasz érkezett az ITV és a BBC betelefonálós műsoraira. Az ITV múlt héten elismerte, hogy a The X Factor nevű show-jukra érkező telefonos szavazatok kapcsán tévedésből mintegy 200 ezer fonttal többet számláztak ki.

A csatorna vezetői remélik, hogy a független vizsgálat tisztázza őket a többi vád alól, és hamarosan visszaállhatnak a megszokott üzemmenetre.

A Channel 4 szintén vizsgálja az egyik showműsorát, de nem tervezi, hogy akár csak ideiglenesen is visszavonja bármely műsorát.

A betelefonálós műsorokat figyelő civil szervezet egy találkozót hívott össze erre a hétre a televíziós társaságok képviselők számára, hogy segítsék a nézők bizalmának visszaszerzését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×