eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

"Elképesztő botrány" - kampány a szupermarketek ellen

A szupermarketek ellen kampányol az egyik brit TV-séf: az általa képviselt szervezetek szerint az áruházláncok rosszat tesznek a termelőknek, a többi kereskedőnek, de még a fogyasztóknak is.

A Channel 4 szakácsa, Hugh Fearnley-Whittingstall szerint feltétlenül szükséges, hogy visszafogják a szupermarketek növekedését. A férfi szerdán nyilvános találkozót tart London egyik kerületében, hogy ott mondja el véleményét az áruházláncokról.

Az akció mögött négy szervezet áll, amelyek tagsága azt várja az emberektől, hogy írjanak a parlamenti képviselőknek és a versenyügyi biztosnak azért, hogy azok lépéseket tegyenek a szupermarketek szigorúbb ellenőrzése vagy a dolgozói jogok erősítése érdekében.

A versenyügyi biztos egyébként is éppen azt vizsgálja, hogy az élelmiszerköltés 72 százalékát magukénak tudó áruházláncok visszaélnek-e vezető pozíciójukkal.

Az aktivisták szerint a válasz egyértelműen igen. Úgy vélik, az ilyen üzletek rombolják a környezetet, rossz hatással vannak a helyi közösségekre, zsarolják a termelőket és a helyi önkormányzatokat.

"Elképesztő botrány, hogy megengedték a szupermarketeknek, hogy ilyen roncsoló hatást fejtsenek ki a helyi és a nemzeti ételkultúrára" - mondta Hugh Fearnley-Whittingstall.

"Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy korlátozzuk a hatalmukat" - jelentette ki egy másik aktivista.

A kérdést megvitatja a brit parlament alsóháza is, az áruházláncok korlátozásának ügyében pedig felszólal majd az egyik liberáldemokrata képviselő.

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×