eur:
393.44
usd:
362.13
bux:
73328.94
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga

Várnia kell pénzére a lottómilliárdosnak

1 milliárd 73 millió forintot ér az ötös lottó telitalálatos szelvénye. A szerencsés holnap reggel hat órától hívhatja a Szerencsejáték Rt. "nagynyertes" vonalát, hogy a részletekről egyeztessen az illetékesekkel. A pénzhez legkorábban a sorsolást követő harmadik hét keddjén juthat hozzá a nyertes.

Tíz hét után született meg az idei év első 1 milliárd fölötti telitalálatos szelvénye az ötös lottón. A nyertes szelvény több mint 1 milliárd 73 millió forintot fizet - mondta a Szerencsejáték Rt. szóvivője az InfoRádiónak.

Somorai László hozzátette: a nyertesről egyelőre még nem tudnak, nem is tudhatnak semmit, hiszen hétfő reggel 6 órától él majd az úgynevezett "nagynyertes" telefonszám, amelyet a 40 millió feletti nyeremények esetén kell hívni.

A nyertesnek a sorsolástól számított 90 nap áll rendelkezésre a jelentkezéshez, és a "nagynyertes" számon beszélheti meg: mikor és hol egyeztessenek a nyeremény átutalásának részleteiről. Ekkora összeg kifizetését ugyanis csak átutalással tudják teljesíteni, legkorábban a sorsolást követő harmadik hét keddjén.

Somorai László szerint egyelőre azt sem tudni, hol adták fel a nyertes szelvényt. A szóvivő maga is csak hétfőn reggel kap erre választ, ha kollégái úgy döntenek, hogy nyilvánosságra lehet hozni ezt az információt.

A Szerencsejáték Rt.-nek ugyanis mindenképpen be kell tartania azt az ígéretét, hogy ha a nyertes nem akarja nyilvánosságra hozni kilétét, akkor tőlük semmilyen olyan adat nem kerül nyilvánosságra, amely őt beazonosíthatóvá teszi - hangsúlyozta Somorai László.

A szóvivő hozzátette: például egy 500 fős kistelepülésen élő nyertes esetében a feladás helye túlságosan is sokat elárulhat. Ha azonban például a közel 2 milliós Budapesten adták fel a nyertes szelvényt, azt bizonyára közölhetik majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×