H o z z á v a l ó k :
1 vöröshagyma
6-7 dkg húsos füstölt szalonna
1 csokor petrezselyem
8 dkg vaj
35 dkg kenyérbél
2 tojás
2 dl tej
2 evőkanál világos sör
2 evőkanál finomliszt
1 csokor petrezselyem, só
1, 2 liter húsleves
A vöröshagymát lehéjazzuk, lereszeljük, a szalonnát kis kockákra vágjuk, a petrezselymet pedig felaprítjuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, a hagymát, a szalonnát és petrezselymet rádobjuk, majd közepes lángon kevergetve néhány percig pirítjuk a kenyeret körömnyi kockákra, vágjuk, hozzáadjuk, és a lángot felerősítve még 3-4 percig sütjük.
A tojásokat a tejjel, a sörrel és a liszttel összekeverjük, majd a pirított kenyérkockákat
beledolgozzuk. . A masszából pingponglabdányi gömböket formálunk, és enyhén
sós, gyöngyözve forró vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük. Közben a levest felforraljuk, a megfőtt gombócokat szűrőkanállal átemeljük bele.
Forrón, apróra vágott petrezselyemmel vagy metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc óra
Egy adag: 2876 kJ/688 kcal
Rémisztő megállapítást tett az észak-koreai diktátor