eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
prisoner concept, Handcuffed hands of a prisoner in prison, Male prisoners were severely strained in the dark prison, violence
Nyitókép: Sinenkiy/Getty Images

Szólt az amerikai titkosszolgálat, lecsapott a TEK – itt az újabb fejlemény

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatását indítványozza annak a férfinak, akit – külföldi társhatóság jelzése alapján – a Terrorelhárítási Központ közreműködésével vett őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a napokban.

A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A nyomozás külföldi társhatóságok jelzése alapján indult meg, és a férfit végül a rendőrség a Terrorelhárítási Központtal közös, szakszerű műveletében fogta el.

Bár a közlemény nem említi, ez az akció minden bizonnyal az lehet, amelyről az Infostart is beszámolt hétfőn: amerikai titkosszolgálati információk alapján csapott le a TEK egy csoport fiatalra azzal a gyanúval, hogy egy október 23-i megemlékezésen fegyveres akcióra készültek. Éles lőfegyvert nem találtak náluk, amikor egy söröző előtt rajtuk ütöttek.

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozza; a főügyészség álláspontja szerint az elkövetés körülményeire figyelemmel mind a bizonyítás jogellenes befolyásolásának, mind a bűnismétlésnek a veszélye valós, így enyhébb kényszerintézkedés nem jöhet szóba.

A letartóztatás elrendelésének tárgyában a nyomozási bíró várhatóan kedden dönt. Az ügyben több gyanúsított van.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×