eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Close-up Of Male Judge In Front Of Mallet Holding Documents
Nyitókép: AndreyPopov/Getty Images

Friss fejlemény a TEK által meghiúsított fegyveres akció ügyében

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája 2024. október 22-én meghozott végzésével elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit az alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével gyanúsítanak.

Ülésén a bíróság megállapította, hogy a szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény megalapozott gyanúja fennáll, így a bírói engedélyes személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés általános feltétele adott – olvasható a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében.

A szükségesség, arányosság követelménye mellett a bíróság vizsgálta a legsúlyosabb kényszerintézkedés különleges okainak meglétét is. E körben arra a következtetésre jutott, hogy – a nyomozás kezdeti szakaszára is figyelemmel – ezen okok közül a bűnismétlés veszélye és a bizonyítási eljárás megnehezítése a gyanúsított esetében megállapítható. Ezért vele szemben jelenleg a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása indokolt, így egy hónap időtartamra, azaz

2024. november 22-ig elrendelte a férfi letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

A végzés nem jogerős – zárul a közlemény.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt: amerikai titkosszolgálati információk alapján csapott le a TEK egy csoport fiatalra azzal a gyanúval, hogy egy október 23-i megemlékezésen fegyveres akcióra készültek. Éles lőfegyvert nem találtak náluk, amikor egy söröző előtt rajtuk ütöttek.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×