eur:
393.51
usd:
356.59
bux:
72663.45
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

Itt a vége: már biztos, hogy a 24 éve eltűnt fiú holttestét találták meg

Nagy port kavart augusztus elején, amikor a rendőrség egy gyermeki holttestet talált egy tanyán.

2000. május 28-án az akkor 11 éves Till Tamás kerékpárral indult el családjának bajai házából a helyi vadasparkba lovagolni. Délután egy órára kellett volna hazaérnie, de sohasem látták többet. A rendőrség rengeteg embert – azóta mintegy 500-at – hallgatott meg. 2000. szeptember 17-én megtalálták a kisfiú kerékpárját egy gyümölcsösben, de utána 24 évig nem hozott eredményt a nyomozás.

Idén június 11-én kapott hírt a rendőrség arról, hogy a bajai gyerekotthon egyik egykori lakója azt mondta, hogy egy volt társa, K. Péter 2000-ben – talán pénzért, talán fenyegetés hatására – segíthetett elásni egy gyermek holttestét egy bajai vállalkozó, V. József tanyáján. A férfi korábban mindenféle építési és ház körüli munkákkal bízta meg a fiatalokat. A helyszínre kiszállva a rendőrök az épület betonja alatt egy gyermekméretű holttestet találtak. Az egyedileg azonosítható ruházati tárgyak, illetve az anatómiai jegyek alapján kijelenthető volt, hogy nagy valószínűséggel Till Tamás maradványairól van szó.

Az ügyben emberölés gyanúja miatt indult eljárás. K. Pétert és V. Józsefet nem tudták kihallgatni, mert az előbbi 2011-ben, az utóbbi pedig 2021-ben öngyilkos lett.

Kedden Kovács Gábor alezredes, a Bács-kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese bejelentette: a rendőrség a napokban kézhez kapta a Nemzeti Szakértői és Kutató Központtól a csontváz genetikai vizsgálatának eredményét.

"A DNS vizsgálat kétséget kizáróan igazolja, hogy a csontvázlelet azonosságot mutat a 2000. május 28-án Baján eltűnt gyermekkorú Till Tamás személyével. A körülmények és az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján az a megállapítás tehető, hogy Till Tamás erőszakos úton vesztette életét, halála idegenkezűség eredménye. Ezért az ügyben emberölés bűntett gyanúja miatt folytatunk nyomozást ismeretlen tettessel szemben" – hangzott el. Az illetékesek hozzátették, hogy amint újabb információjuk lesz az ügyben, azt a nyilvánosság elé fogják tárni.

Korábbi hírek alapján a kisfiú halálát nagy valószínűséggel V. József okozta, de azt még nem tudják, hogy véletlenül elütötte-e az autójával, vagy szándékosan megölte. Ha ez utóbbit tette, akkor az ügy nem évült el, minden más esetben igen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×