eur:
387.01
usd:
356.57
bux:
68359.18
2024. május 23. csütörtök Dezső
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által 2015. február 10-én közreadott képen cigaretták a Vecsésen felszámolt illegális cigarettagyárban. A telephelyen 22 tonna dohányt és 2,3 millió szál cigarettát foglaltak le a pénzügyi nyomozók. Mindebből másfél millió doboz cigarettát lehetett volna előállítani. Az eredetileg az Egyesült Arab Emírségekben gyártott, az angol piacon ismert Golden Mount márkájú cigaretta az angol piacon két és félmilliárd forintot ér.
Nyitókép: MTI/NAV

Az volt a feltűnő, hogy a csempészek látványosan kerülték a navosok tekintetét

Csaknem nyolcezer doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy svájci rendszámú autóban az M7-es autópálya Zala vármegyei szakaszán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.

Azt írták, a járőrök a járműre szerelt tetőbokszra figyeltek fel, majd feltűnt nekik, hogy az autóban ülő két férfi látványosan kerülte a tekintetüket.

Az autóból 22 kartondoboz került elő, amelyekben 7700 doboz zárjegy nélküli cigaretta volt - tudatta a vámhivatal.

A közlemény szerint a körülbelül 18 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, majd jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt eljárást indítottak. A jogsértés elkövetése miatt a 33 éves sofőr, 25 millió forint bírságra is számíthat.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is a Kormányinfón, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×